Η Ergo-Horeca, ως ειδικός στην ανάλυση και την προσφορά λύσεων για τον τομέα της φιλοξενίας, υποδεικνύει συχνά μια σειρά από βασικές παροχές που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν ένα κατάλυμα και να το κατατάξουν στη λίστα των καλύτερων. Βάσει της εμπειρίας και της εξειδίκευσής της στην αγορά, οι εξής παροχές θεωρούνται κρίσιμες:


1.Κλειδαρίες 
Η ασφάλεια των φιλοξενούμενων είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να προσφέρει το ξενοδοχείο σας, γι αυτό θα πρέπει να προμηθευτείτε υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικές κλειδαριές τις οποίες ο επισκέπτης θα μπορεί να ανοίξει με κάρτα ή κωδικό πρόσβασης.
 
* Οι κλειδαριές με κάρτα καθώς και οι καρτοδιακόπτες είναι πολύ ωφέλιμα και για εσάς ως επιχείρηση καθώς σας δίνει την δυνατότητα να έχετε ελεγχόμενη κατανάλωση του ρεύματός διότι ο πελάτης για να έχει ρεύμα θα πρέπει να τοποθετήσει την κάρτα του στον καρτοδιακόπτη του δωματίου.

2.Χρηματοκιβώτια
Τα χρηματοκιβώτια είναι ένα ακόμη πολύ σημαντικό αντικείμενο για τους φιλοξενούμενους σας, διότι όταν εισέρχονται σε έναν χώρο τον οποίο δεν γνωρίζουν και διαθέτουν μαζί τους προσωπικά αντικείμενα αξίας, θέλουν να υπάρχει ένας ασφαλής χώρος για να τα φυλάξουν τις ώρες που λείπουν από το δωμάτιο.

3.Mini bar
Το mini bar είναι μια απαραίτητη παροχή που συνήθως την προσφέρουν όλα τα καταλύματα. Είναι μια πινελιά που δίνει ένα κύρος στην επιχείρηση σας και σίγουρα ικανοποιεί τον επισκέπτη καθώς ακόμη και αν δεν έχει προμηθευτεί κάποια τρόφιμα ή υγρά, γνωρίζει ότι έχει στον χώρο του σε περίπτωση που τα επιθυμήσει.

4.Βραστήρας- Δίσκος καλωσορίσματος 
Ο Βραστήρας αποτελεί μια πολύ απλή αλλά και σημαντική παροχή στο δωμάτιο καθώς μπορεί ο επισκέπτης να θέλει να βράσει νερό για να πιεί καφέ ή τσάι. Επιπλέον μπορεί οι φιλοξενούμενοι σας να έχουν μωρό και να χρειάζονται το βραστήρα για τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί. Ο Δίσκος καλωσορίσματος από την άλλη οργανώνει ακόμα καλύτερα τον χώρο σας και δημιουργεί ένα ξεχωριστό κόμματι στο δωμάτιο όπου σε συνδυασμό με την ιδανική καφετέρια απογειώνει τις παροχές της διαμονής. 

5.Πολυκουζινάκι
Το πολυκουζινάκι δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες σας να μαγειρέψουν ή να ετοιμάσουν κάποιο γρήγορο γεύμα ή ρόφημα για να πάρουν μαζί τους και σας δίνει μια πολύ σημαντική έχτρα παροχή. Συνδυαστικά με το πουλικουζινάκι θα πρέπει να το εξοπλίσετε με τα απαραίτητα όπως κατσαρόλες, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα και γενικότερα σκεύη μαγειρικής

6.Κρεμάστρες
Οι κρεμάστρες είναι απαραίτητες για ένα δωμάτιο, για να μπορέσει ο επισκέπτης κατά την άφιξή του να κρεμάσει τα ρούχα του ώστε να διατηρηθούν καθαρά και να μη τσαλακωθούν.

7.Μπαγαζιέρες
Η πρώτη εικόνα που σχηματίζει ο φιλοξενούμενος είναι πολύ σημαντική για την εμπειρία του στον χώρο σας , γι αυτό οργανώστε κατάλληλα τους χώρους υποδοχής και φροντίστε να διαθέτετε τις κατάλληλες μπαγαζιέρες για τις βαλίτσες τους έτσι ώστε να διευκολύνετε την διαμονή τους. 

8.Καρτελάκια δωματίου
Τα καρτελάκια δωματίου χρησιμεύουν τον επισκέπτη αλλά και εσάς, πληροφορώντας το προσωπικό για την είσοδο ή όχι στο δωμάτιο τους.

Μια ακόμα πιο σύγχρονη λύση είναι η τοποθέτηση μονάδας ενδείξεων όπου ο φιλοξενούμενος σας μπορεί να επιλέξει την καθαριότητα ή όχι του δωματίου του. Οι μονάδες ενδείξεως τοποθετούνται set  εσωτερική -εξωτερική και μπορεί να κατασκευαστεί κατά παραγγελία με την επωνυμία σας ή τον αριθμό του δωματίου. 

9.Λευκά είδη δωματίου
Με τον όρο λευκά είδη δωματίου αναφερόμαστε στα σεντόνια, τις παπλωματοθήκες, τις κουρτίνες και γενικότερα σε ολα τα είδη που συναντάμε στα δωμάτια. Τα συγκεκριμένα είδη θα πρέπει να είναι καλά αποστειρωμένα καθαρά , ευωδιαστά καθώς και σιδερωμένα άψογα για να δίνουν αυτή την αίσθηση καθαρότητας και ασφάλειας στον χώρο.

10. Λευκά είδη μπάνιου

Μπουρνούζια, πετσέτες, πατάκια αλλά και κουρτίνες μπάνιου είναι όλα όσα χρειάζεται κάθε κατάλυμα ώστε να εξοπλίσει με λευκά είδη του μπάνιο του. Επιπλέον μπορείτε να προμηθεύσετε τους φιλοξενούμενους σας με πετσέτες πισίνας ή παραλίας με το λογότυπο σας κάνοντας τους να νιώθουν ξεχωριστούς. 


11.Εξοπλισμός μπάνιου
Κάθε δωμάτιο θα πρέπει να διαθέτει επαρκή εξοπλισμό μπάνιου καθώς είναι απαραίτητος για την άνεση του φιλοξενούμενου αλλά και για την εικόνα του ξενοδοχείου. Με τον όρο εξοπλισμός μπάνιου αναφερόμαστε στα σεσουάρ μαλλιών, καθρέπτες , προϊόντα amenities , παντόφλες μιας χρήσης , προϊόντα ατομικής φροντίδας και υγιεινής αλλά και στις παροχές όπως dispenser, στεγνωτήρας χεριών, πετσετοκρεμάστρες κτλπ.

12.Δωμάτιο ΑΜΕΑ
Κάθε κατάλυμα θα πρέπει να διαθέτει δωμάτια που είναι κατάλληλα για ΑΜΕΑ, για να νιώθουν όλοι οι φιλοξενούμενοι άνετα, ασφαλής και ευπρόσδεκτοι. Συνεπώς θα πρέπει να παρέχετε ειδικό εξοπλισμό όπως σκαμπό ασφαλείας μπάνιου, χειρολαβές στήριξης, ανυψωτικό κάθισμα τουαλέτας, νιπτήρας πορσελάνης με ειδική καμπύλη κατάλληλη για ΑΜΕΑ, καθρέπτης με ρυθμιζόμενη κλίση, λεκάνη πορσελάνης κατάλληλη για ΑΜΕΑ, μπαταρία νιπτήρος με ιατρική λαβή κ.α.