Κάθε ξενοδοχείο που επιθυμεί να έχει ικανοποιημένους πελάτες οφείλει να διατηρεί τους χώρους του καθαρούς και οργανωμένους. Είναι καλό κάθε δωμάτιο να παρέχει ανέσεις και προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών του. Με αυτό τον τρόπο δημιουργεί μια καλή εντύπωση στον επισκέπτη και ικανοποιεί όλες του τις απαιτήσεις. Για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει να αναζητήσετε ποιες είναι οι ανάγκες και οι επιθυμίες των πελατών σας και να τους προσφέρετε μια ξεχωριστή εμπειρία στον χώρο σας.

Η Ergo-horeca έχει ερευνήσει τις ανάγκες αυτές και σας παρουσιάζει παρακάτω κάποιες βασικές παροχές τις οποίες θα πρέπει να προσφέρετε.


1.Κλειδαρίες ασφαλείας
Η ασφάλεια των φιλοξενούμενων είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να προσφέρει το ξενοδοχείο σας, γι αυτό θα πρέπει να προμηθευτείτε υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικές κλειδαριές τις οποίες ο επισκέπτης θα μπορεί να ανοίξει με κάρτα ή κωδικό πρόσβασης.
 
* Οι κλειδαριές με κάρτα καθώς και οι καρτοδιακόπτες είναι πολύ ωφέλιμες και για εσάς ως επιχείρηση καθώς σας δίνει την δυνατότητα να έχετε ελεγχόμενη κατανάλωση του ρεύματός διότι ο πελάτης για να έχει ρεύμα θα πρέπει να τοποθετήσει την κάρτα του στον καρτοδιακόπτη του δωματίου.

2.Χρηματοκιβώτια
Τα χρηματοκιβώτια είναι ένα ακόμη πολύ σημαντικό αντικείμενο για τους φιλοξενούμενους σας, διότι όταν εισέρχονται σε έναν χώρο τον οποίο δεν γνωρίζουν και διαθέτουν μαζί τους προσωπικά αντικείμενα αξίας, θέλουν να υπάρχει ένας ασφαλής χώρος για να τα φυλάξουν τις ώρες που λείπουν από το δωμάτιο.

3.Mini bar
Το mini bar είναι μια έξτρα παροχή που συνήθως την προσφέρουν πολυτελής ξενοδοχεία, ωστόσο είναι μια πινελιά που δίνει ένα κύρος στην επιχείρηση σας και σίγουρα ικανοποιεί τον επισκέπτη καθώς ακόμη και αν δεν έχει προμηθευτεί κάποια τρόφιμα ή υγρά, γνωρίζει ότι έχει στον χώρο του σε περίπτωση που τα επιθυμήσει.

4.Βραστήρας
Ο Βραστήρας αποτελεί μια πολύ απλή αλλά και σημαντική παροχή στο δωμάτιο καθώς μπορεί ο επισκέπτης να θέλει να βράσει νερό για να πιεί καφέ ή τσάι. Επιπλέον μπορεί οι φιλοξενούμενοι σας να έχουν μωρό και να χρειάζονται το βραστήρα για τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί.

5.Πολυκουζινάκι
Το πολυκουζινάκι είναι χρήσιμο δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες σας να μαγειρέψουν ή να ετοιμάσουν κάποιο γρήγορο γεύμα ή ρόφημα για να πάρουν μαζί τους.

6.Κρεμάστρες ασφαλείας
Οι κρεμάστρες είναι απαραίτητες για ένα δωμάτιο, για να μπορέσει ο επισκέπτης κατά την άφιξή του να κρεμάσει τα ρούχα του ώστε να διατηρηθούν καθαρά και να μη τσαλακωθούν.

7.Μπαγαζιέρες
Η πρώτη εικόνα που σχηματίζει ο φιλοξενούμενος είναι πολύ σημαντική για την εμπειρία του στον χώρο σας , γι αυτό οργανώστε κατάλληλα τους χώρους υποδοχής και φροντίστε να διαθέτεται τις κατάλληλες μπαγαζιέρες για τις βαλίτσες.

8.Καλαθάκια δωματίου
Τα καλαθάκια απορριμμάτων θα πρέπει να βρίσκονται σε κάθε χώρο του ξενοδοχείου σας για να διατηρείτε ο χώρος καθαρός.

9.Καρτελάκια δωματίου
Τα καρτελάκια δωματίου χρησιμεύουν για να τα κρεμάει απ’ έξω από την πόρτα ο πελάτης και να γνωρίζετε αν είναι μέσα ή όχι , έτσι ώστε να καθαριστεί το δωμάτιο.

10.Λευκά είδη
Με τον όρο λευκά είδη αναφερόμαστε στα σεντόνια και τις πετσέτες. Τα συγκεκριμένα είδη θα πρέπει να είναι καλά αποστειρωμένα , καθαρά στην όψη καθώς και σιδερωμένα άψογα για να δίνουν αυτή την αίσθηση καθαρότητας και ασφάλειας στον χώρο.


11.Εξοπλισμός μπάνιου
Κάθε δωμάτιο θα πρέπει να διαθέτει επαρκή εξοπλισμό μπάνιου καθώς είναι απαραίτητος για την άνεση του φιλοξενούμενου αλλά και για την εικόνα του ξενοδοχείου. Με τον όρο εξοπλισμός μπάνιου αναφερόμαστε στα σεσουάρ μαλλιών, καθρέπτες , προϊόνταamenities , παντόφλεςμιας χρήσης , προϊόντα ατομικής φροντίδας και υγιεινής αλλά και στις παροχές όπως dispenser, στεγνωτήραςχεριών, πετσετοκρεμάστρες , κουρτίνες μπάνιου κτλπ.


12.Δωμάτιο ΑΜΕΑ
Κάθε ξενοδοχείο θα πρέπει να διαθέτει δωμάτια που είναι κατάλληλα για ΑΜΕΑ, για να νιώθουν όλοι οι φιλοξενούμενοι άνετα και ασφαλής. Συνεπώς θα πρέπει να παρέχετε ειδικό εξοπλισμό όπως σκαμπό ασφαλείας μπάνιου, χειρολαβές στήριξης, ανυψωτικόκάθισμα τουαλέτας, νιπτήρας πορσελάνης με ειδική καμπύλη κατάλληλη για ΑΜΕΑ, καθρέπτηςinox  με ρυθμιζόμενη κλίση, λεκάνηπορσελάνης κατάλληλη για ΑΜΕΑ, μπαταρία νιπτήρος με ιατρική λαβή κ.α.